top of page

Vloerverwarming

Een warme woning in de wintermaanden is erg prettig. Maar wat dacht u van een verwarmde vloer? Een vloerverwarming laten leggen is een van de meest gekozen verwarming methodes om een bestaande woning of een nieuwbouw huis op temperatuur te houden.

 

Vloerverwarming laten aanleggen in uw woning

Een nieuwe vloerverwarming laten plaatsen kan op een paar verschillende manieren. Denk hierbij aan:

  • Het laten infrezen van de verwarmingsslangen in een betonnen vloer.

  • Vloerverwarming leidingen leggen op noppenplaten.

  • Of de slangen leggen op de bestaande vloer in uw woning.

Als u uw tegelvloer al heeft laten leggen en u bedenkt zich achteraf had ik maar wel vloerverwarming laten aanleggen omdat de tegelvloer best koud aan voelt dan kunnen wij u vertellen dat het niet meer mogelijk is tenzij u vanaf de kruipruimte uw woning kan verwarmen.

Bij het plaatsen van een nieuwe vloerverwarming word er gebruik gemaakt van kunststof buizen en slangen en deze buizen kunnen bevestigd worden op staalmatten of de vloer wordt ingeslepen en dan kan de buis in sleuven worden geplaatst.

Het in frezen van de gleuven in de vloer voor de buizen heeft als voordeel dat er niet gebroken en gesloopt hoeft te worden. Hiervoor zijn tegenwoordig speciale freesmachines die zelfs het stof meteen wegzuigen.

 

Vloerisolatie

Als een vloer verwarmd wordt dan wilt u ook dat de warmte zolang mogelijk blijft zitten en niet snel verdwijnt naar de kruipruimte onder uw huis.

Om de warmte van de vloer zoveel mogelijk te behouden word de vloerverwarming altijd samen met isolatie folie of isolatie matten neergelegd.

Door het isoleren van een betonvloer, houtenvloer of een bestaande tegelvloer zal de warmte van de vloerverwarmingsleidingen tot wel 37% meer warmte afgeven.

En is het verbruik van uw stookkosten een stuk lager dan het gemiddelde.

Neem contact op
bottom of page