Veelgestelde
Vragen

Renovatie

Wat is woning verbetering?


Veel woningen uit de jaren zestig en zeventig zijn koud, vochtig en tochtig. De isolatie en ventilatie zijn verouderd, waardoor tocht-, vocht, en schimmelproblemen in de woning kunnen ontstaan.

Juist dat soort problemen pakken we aan bij woningverbetering. Als jouw woning onderhouden en verbeterd is, geniet je in jouw eigen woning van het wooncomfort van nu!

Stucwerk

Wat kost stucen?


De prijs voor stucen van wanden en plafonds ligt gemiddeld tussen de €12 en €24 per m². Dit varieert afhankelijk van het soort stucwerk en de dikte van de stuclaag.
Hoe dik zal het stucwerk worden?


De dikte van het stucwerk wordt bepaald door de ondergrond. Hoe ongelijkmatiger de ondergrond is hoe dikker het stucwerk aangebracht moet worden. De gemiddelde dikte is ongeveer 5mm.
Wat is de droogtijd van stucwerk?


De gemiddelde droogtijd van stucwerk is gemiddeld 1 dag per mm laagdikte. U kunt er vanuit gaan het stucwerk binnen 1 à 1,5 week zal drogen onder normale weersomstandigheden.
Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht moet ik me zorgen maken om scheuren?


De scheuren die in nieuwbouwwoningen voorkomen zijn 9 van de 10 keer op de zelfde punten. Uit ervaring weten wij deze en behandelen wij deze en verminderen hierdoor de risico's op scheuren. Mochten er toch scheurvormingen optreden op wanden of plafonds dan zijn deze naderhand ook gemakkelijk te herstellen en zult u er niets van terugzien mits u heeft gekozen voor een gladde afwerking.
Kan er gestuct worden met kleur?


Als u kiest voor stucwerk zoals gladpleisterwerk kan er geen kleur aan toegepast worden. Spachtelputz en sierpleisters hebben deze mogelijkheden wel. Stucwerk dient na afloop gesaust worden.
Kan spachtelputz/sierpleister worden bijgewerkt?


Spachtelputz is een afwerking die een korrelige structuur heeft. Bij eventuele scheurvormingen zoals in een nieuwbouwwoning kan deze helaas niet 100% hersteld worden en zult u de schade altijd blijven zien.
Moet oud stucwerk worden verwijderd?


Als het oude stucwerk los zit van de ondergrond moet dit worden verwijderd. Zit het niet los dan kan dit gewoon blijven zitten. Dit kunt u meestal weten door tikjes te geven op het stucwerk en als u een 'lege' geluid hoort zit het stucwerk los.
Wat moet ik doen voordat de stucadoors komen stucen?


Voordat de stucadoors beginnen met hun werkzaamheden is het belangrijk dat de ruimte waarin gewerkt moet worden geheel leeg is. Ook de stopcontacten moeten worden verwijdert en dit geld ook voor de trapleuningen en spotjes etc. Mocht u dit zelf niet kunnen uitvoeren dan zouden wij dat natuurlijk ook voor u kunnen doen.

Schilderwerk

Wat kost latexverf spuiten of rollen per m2?


Wij rollen en spuiten voor dezelfde prijs als de ander. De kosten zijn gemiddeld tussen de €7 en €12 per m² en u mag ieder gewenst kleur kiezen! Er komen alleen toeslagen erbij als u verschillende kleuren wilt.

Tegelwerk

Wat is het verschil tussen wand- en vloertegels?


Het belangrijkste verschil tussen wand- en vloertegels is dat wandtegels dunner en minder sterk zijn dan vloertegels. Ze worden ook gemaakt van een andere soort kleipasta. Hierdoor kunt u wandtegels niet op de vloer plaatsen. Slijtvastheid is belangrijk voor vloertegels. Ook daarom kunt u wandtegels niet voor de vloer gebruiken. Vloertegels op de muur, dat kan dan weer wel.
Welke voorbereidingen moet ik treffen zodat de tegelzetter aan de slag kan?


Zorg voor vlakke, tegelklare vloer(en). Dit betekent dat de vloer volledig leeg moet zijn en alle voorwerpen van de vloer zijn verwijderd. Twijfelt u over de vlakheid van uw vloer? Bel ons dan voor het maken van een afspraak voor een controle van uw vloer. Indien nodig egaliseren we de vloer voordat we starten met het leggen. De vloer dient bezemschoon te zijn. In de woning dient water en elektriciteit aanwezig te zijn. De woning moet bereikbaar zijn voor aanvoer van materialen.
Hoe lang is de tegelzetter bezig?


Hoe lang de tegelzetter bezig is met uw vloer is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het aantal m2, het aantal ruimtes dat betegeld moet worden en het formaat van de tegel. Normaal gesproken legt een tegelzetter circa 20 m2per dag. Dit is exclusief plinten, voegwerk en snijstukken. Bij een doorsnee woning tussen de 50-70 m2te betegelen vloeroppervlak kunt u 5 werkdagen aanhouden. NB. Bij het leggen van kwaliteitstegels komt vakwerk kijken. Onze tegelzetters verkiezen daarom zorgvuldigheid boven snelheid.
In welke gevallen moet een vloer geëgaliseerd worden?


Als een vloer hoogteverschillen heeft, gaten vertoont of er zijn lijmresten aanwezig op de vloer, dan moet een vloer geëgaliseerd worden. De reden hiervoor is dat er anders geen strakke, vlakke tegelvloer gelegd kan worden. Een vlakke ondergrond is een voorwaarde voor het kunnen leggen van een mooie vloer. Het egaliseren gebeurt met een egaline vloeilaag. Dit lost de hoogteverschillen in een vloer op en dicht gaten. Egaliseren met een egaline vloeilaag is niet te vergelijken met het vloervolgend egaliseren dat bij een PVC vloer of leggen van tapijt wordt gedaan. Bij PVC of tapijt wordt het eindresultaat van een strakke vloer minder sterk bepaald door de ondergrond. Er hoeft daarom vaak maar een zeer dun laagje van 2 mm worden aangebracht. Bij het egaliseren voor een tegelvloer is vaak wel 8 tot 9 mm egaline nodig. Dit verklaart ook het verschil in de prijs van het egaliseren per type vloer. De droogtijd van het egaliseren is een halve dag. Twijfelt u over de vlakheid van uw vloer? Bel ons dan voor het maken van een afspraak voor een controle van uw vloer.
Kan ik mijn oude vloer laten verwijderen en hoe gaat dit in zijn werk?


Uiteraard kunt u uw oude vloer laten verwijderen. In de woning dient water en elektriciteit aanwezig te zijn. Na het verwijderen van de vloer moet de vloer bezemschoon worden opgeleverd, zodat er geëgaliseerd kan worden en vervolgens uw nieuwe vloer gelegd kan worden.
Hoe onderhoud ik mijn vloer na het leggen?


Maak de vloer schoon met lauwwarm water en gebruik een goede dweil. LET OP: gebruik geen allesreiniger voor het schoonmaken van uw vloer. Allesreiniger laat een film laagje achter op de vloer waardoor deze na verloop van tijd dof wordt. Het beste is om een natuurlijke ontvetter te gebruiken, zoals dreft, schoonmaakazijn of een uitgeknepen citroen.

Badkamer


Vloerverwarming

Wanneer mag ik de vloerverwarming voor het eerst opstarten?


De vloerverwarming mag 28 dagen nadat de vloer gelegd is voor het eerst worden gestart. Volg de instructies uit het opstartprotocol van de leverancier van de vloerverwarming. Wilt u al sneller uw verwarming kunnen starten? Dat kan. Met de speciale S1 lijm is het mogelijk om al 7 dagen nadat de vloer is gelegd de voerverwarming op te starten. Voor het gebruik van deze lijm geldt een meerprijs.

Algemeen

Waarom kiezen voor AVH Bouw?


Waarom zou u voor ons kiezen als er nog zoveel andere bouwbedrijven zijn? ♦ Geen voorrijkosten! ♦ Wij zijn gemiddeld 15% tot 25% goedkoper, omdat wij in plaats van zzp-personeel ons eigen personeel hebben in dienstverband. ♦ Gratis offerte in enkele minuten! ♦ Afspraak is Afspraak!
Is de btw 9% of 21%?


De btw kent verschillende tarieven. Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 9%
Het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar valt onder het 9%-tarief. Ook het schoonmaken in woningen valt onder het 9%-tarief. Hierbij geldt dat de woning niet ouder dan 2 jaar hoeft te zijn.
Waarom wordt er een aanbetaling gevraagd?


Wij zullen immers materiaal in moeten kopen om met uw opdracht te kunnen starten. Hoeveel u aanbetaalt is afhankelijk van de hoeveelheid werk. Dit is maximaal 30% van het totaalbedrag.
Maken jullie een vrijblijvende offerte?


Onze offertes zijn altijd vrijblijvend tenzij wij hier duidelijk een adviserende rol in hebben. Als dat zo is spreken we van te voren een uurtarief af. Mocht u hierna voor ons kiezen dan vervallen deze kosten.
Voeren jullie ook kleine klussen uit?


Zelfs de kleinste reparatie voeren wij graag voor u uit
Hoe snel kan u beginnen?


Het is druk in de bouw. Dat zal u niet verassen. Wij proberen uw aanvraag in ieder geval binnen 48 uur per mail te beantwoorden. Ook dat kan nog wel eens langer duren. In overleg moeten wij per project bekijken of het in onze planning past. Het zou dus zomaar eens kunnen dat we op korte termijn al kunnen beginnen.
Zijn mijn wensen te realiseren?


Natuurlijk! We zullen u adviseren als iets efficiënter, goedkoper of beter gemaakt kan worden. De tweede stap is een vergunning aanvraag. Sommige projecten zijn vergunningvrij. Dit zullen we per project moeten bekijken.

Neem contact op

AVH Afbouw en Aannemingsbedrijf